Congres PDL Diaspora 26 – 27 iunie 2010 – Paris

1369Paris, orasul unde marii ganditori ai neamului romanesc au creat spiritul spre emancipare, libertate si democratie a fost ales de reprezentantii Organizatiilor PDL Diaspora pentru a-si vota liderii care sa-i conduca pentru urmatorii 4 ani .

Mesajele de unitate, libertate de exprimare si democratie promovate intens in Paris de Emil Cioran, Monica Lovinescu, Eugen Ionesco, Vrigil  Tanase sau Paul Goma s-au reauzit la Congresul PDL Diaspora, reprezentand motivatia celor aproximativ 200 de lideri PDL, care conduc organizatiile din strainatate, pentru a-l alege pe presedintele portocaliu care sa le reprezinte interesele celor aproximativ 10 milioane de romani care traiesc in afara granitelor tarii.

In spiritul democratic parizian si respectand Statutul PDL reprezentantii Organizatiilor din strainatate l-au reales cu unanimitate de voturi pe deputatul William Brinza care va fi presedintele PDL Diaspora pentru 4 ani .

“ Avem o organizatie puternica datorita presedintelui Traian Basescu care a dat viata partidului democrat liberal si in agenda caruia romanii din afara granitelor tarii reprezinta o prioritate”, a declarat presedintele reales William Brinza.

Prim-vicepresedinti au fost alesi: secretarul de stat Eugen Tomac si senatorul Viorel Badea, iar unul dintre  vicepresedinti este deputatul Mircea Lubanovici. Secretarul general a fost reconfirmat si el in persoana consilierului ministrului Educatiei si Cercetarii, Decebal Lohan.

            In aceasi atmosfera democratica a fost infiintata si Organizatia de femei PDL Diaspora care va fi condusa de Adina Stefanescu a carei preocupare a fost de a coopta femeile din diaspora in structura de conducere a PDL.

Biroul Permanent Diaspora a fost reprezentat la un inalt nivel prin: ministrul Elena Udrea, secretarul Camerei Deputatilor Sever Voinescu si secretarul general al Organizatiei de Femei, Gratiela Iordache.

PDL este singurul partid din Romania care a s-a deschis total romanilor din afara tarii, ministrul Elena Udrea declarand” Diaspora a reusit performanta de a aduce un scor atat de bun si atat de necesar in alegeri, ati influentat ce se intampla in Romania. Am sa transmit Biroului Permanent Diaspora ca Organizatia PDL Diaspora este unita si puternica , stie ce vrea si este un pilon important al partidului”.