Deputatul William Brînză şi căpitanul Naţionalei Cristi Chivu joacă în aceeaşi echipă

441Căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, Cristian Chivu a decis să joace în aceeași echipă cu deputatul democrat liberal William Brînză.Joacă pentru România, pentru imaginea României în Italia. Deputatul si ministrul turismului, Elena Udrea, i-au propus fundaşul de la Inter Milano ca în această perioadă grea pentru românii din peninsulă să fie imaginea țării noastre în Italia.Împreună și-au propus să le arate italienilor că nu suntem o tară de violatori și de infractori așa cum greșit s-a relatat în presa italiană.

”România se mândrește cu cetățenii ei.Unul dintre aceștia este Cristi Chivu, un  simbol pentru români și România.Este motivul pentru care am decis, împreună cu ministrul turismului, să-l implicăm în acest proiect. Avem si cetățeni care comit fărădelegi,dar lăsăm justiția să facă dreptate și nu dăm verdicte înainte ca aceasta să se pronunțe, așa cum s-a întâmplat in ultimele săptămâni în Italia.Este păcat ca o relatie de prietenie ,care a devenit tradițe intre români și italieni, să fie pătată de declarații tendențioase care au provocat reacții xenofobe îndreptate asupra românilor”, a declarat deputatul William Brînză.

Propunerea l-a încântat pe căpitanul naționalei care a mărturisit  ”Este păcat că oamenii din Italia văd doar partea negativă a României, cea cu criminali, violatori sau hoţi. Voi participa cu plăcere la orice acţiune care ţine de promovarea României în Italia”. Cristi Chivu le-a mărturist oficialilor români că italienii îi iubesc şi îi respectă pe fotabliştii români.Personal nu i s-a întâmplat ca la echipă sau în Italia să fie discriminat pentru că este român.

La finalul întânirii William Brînză si Elena Udrea l-au felicitat pe Cristi pentru nasterea primului său copil si i-au dăruit  pentru fetele sale, soția -Adelina şi fiica -Natalia un superb buchet cu flori.

Întâlnirea a avut loc pe 18 februarie 2009 la Milano.Deputatul era în peninsula pentru a se împlica în rezolvarea problemelor românilor ,iar ministrul turismului se afla la deschiderea Bursei  Internaţionale de Turism