Dezbateri cu românii din Veneția

Aflat în vizită de lucru în Italia, dar răspunzând, totodată, și invitației asociaților de români de a participa la o serie de acțiuni culturale prin care se marchează Ziua Națională a României,  președintele Comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, William Brînză, a asistat astăzi, 27 noiembrie 2011, la slujba bisericii Ortodoxe Române din Venetia, alături de aproximativ 400 de români.

La finalul slujbei deputatul și românii au dezbătut pe larg situația economică și politică din România. Conaționalii noștri au fost interesați și au solicitat lămuriri cu privire la recunoașterea diplomelor de studiu.

”Datorită Legii invătâmântului adoptată de Guvernul Boc, România a reușit să convingă autoritățile italiene că scandalurile provocate de diplomele false, ale unor români absolvenți de medicină, sunt cazuri izolate pentru care nu trebuie să sufere toți românii. Italia a înțeles și a informat atat Ministerul Educației, cat și Comisia Europeană, că nu se mai opune recunoașterii automate a diplomelor din România”, a precizat deputatul Brînză.

Totodată William Brînză le-a vorbit românilor despre eforturile guvernului pentru crearea de noi locuri de muncă și atragerea investitorilor. În acest sens, parlamentarul le-a prezentat obiectivele legii bugetului, caracterizata prin prudență, responsabilitate și crearea de noi locuri de muncă, care va intra în dezbatere în Parlamentul României pentru a fi adoptată luni, 28 noiembrie 2011.

Deasemenea, William Brînză a profitat de ocazie pentru a transmite mulțumiri autorităților italiene din Perugia, care au donat comunității un lăcaș de cult unde să țină suljbele.

Președintele comisiei parlamentare pentru românii din străinătate William Brînză va încheia turneul din Italia participand la o seară românească, alături de românii din Veneția.