Floriile sărbătorite în Perugia, Italia, alături de sute de români

Aprilie 2012, Floriile sărbătorite alături de sute de români din Perugia şi îndrăgiţii cântăreţi Irina Lohin şi Fuego. copySute de români din Perugia au cântat și au dansat la sărbătoarea Floriilor, organizată anticipat, în Italia, de președintele Comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, William Brînză. Evenimentul a reunit lideri ai comunității, dar și autorități locale, care au apreciat deschiderea cu care William Brînză a abordat problemele românilor din provincie, dar și soluțiile propuse de acesta pentru soluționarea micilor derapaje care au aparut în contextul integrării conaționalilor.

Președintele provinciei s-a arătat mulțumit de felul în care românii sunt reprezentați la nivel politic și parlamentar și a solicitat deputatului Brînză sprijinul pentru intensificarea relațiilor economice. Deputatul Brînză i-a lansat în acest sens  invitația de a participa la forumul economic care se va desfășura la Trieste.

Comandantul carabinierilor din provincia Trieste a adus în discuție posibilitatea ca românii care comit fărădelegi grave să săvârșească pedeapsa în închisorile din țară. William  Brînză a transmis asigurări că va prezenta propunerea miniștrilor de resort în vederea încheierii unui protocol comun, care să soluționeze această problemă.

Discuțiile au continuat în această dimineață la biserica penticostală Elim, din Perugia, unde pastorii au solicitat intervenția deputatului pe lângă autoritățile italiene și cele române, în vederea obținerii recunoașterii cultului penticostal român în Italia. Totodată,  aceștia i-au cerut deputatului să îi sprijine în vederea facilitării unei întâlniri cu ministrul de externe român, cu prilejul proximei vizite a acestuia în Italia.

Astăzi, 8aprilie,  deputatul a ajuns  în mijlocul comunității de români din Torino unde va sărbători Floriile printr-un concert susținut de Irina Loghin și Fuego, urmat de o donație de carte.