Întrevedere cu primarul oraşului Catania, Raffaele Stancanelli

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aflat în vizită de lucru în Sicilia, preşedintele comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul democrat liberal, William Brînză a avut o primă întrevedere cu primarul oraşului Catania, Raffaele Stancanelli.

În cadrul discuțiilor, deputatul Brînză a abordat o serie de teme de interes, de la situația românilor din zonă şi în special a badantelor, integrarea acestora în societatea siciliană, la intensificarea cooperării în domeniul economic și educaţional, până la acţiuni culturale comune care să se realizeze sub auspiciile anului cultural al României în Italia (2012).

 În acest context, primarul a salutat relaţiile foarte bune între instituţia pe care o conduce şi comunitatea de români, asigurându-l pe deputat de intreg sprijinul său în vederea asigurării logisticii necesare organizarii evenimentelor româneşti care promoveaza diversitatea, bogatia patrimoniului cultural, dar si legaturile istorice dintre popoarele noastre. Deputatul Brînză a solicitat şi obţinut, de asemenea, promisiunea că va fi analizata posibilitatea ca în şcolile siciliene să se poată desfăşura şi orele de limbă, cultură şi civilizaţie românească (solicitarea deputatului vine ca urmarea a multiplelor semnale pe acest subiect, primite în cadrul întâlnirilor cu românii din Catania).

Totodată, deputatul şi-a manifestat speranţa şi încrederea că numărul acordurilor de colaborare dintre oraşele siciliene şi cele din România se vor intensifica, fiind identificate mai multe domenii de interes comun.

 La finalul întrevederii, primarul oraşului Catania, Raffaele Stancanelli a transmis asigurări că această primă întâlnire îşi va produce efectele în cel mai scurt timp, printr-o vizită pe care o va face în România, la învitaţia deputatului Brînză.

Sâmbătă, 23 octombrie 2011, deputatul de diaspora, William Brînză va participa la inagurarea consulatului României din Catania.