La Bursa Internațională de Turism de la Milano românii l-au luat cu asalt pe deputatul  William Brînză

11Deputatul de Diaspora, democrat liberalul William Brînză,aflat în colegiul său pentru a calma situația românilor din Italia, a participat alături de ministrul Turismului, Elena Udrea, la deschiderea Bursei Internaţionale de Turism de la Milano.

La Bursă deputatul democrat liberal a fost asaltat de românii neliniștiti de evoluția evenimentelor din Italia și mai puțin preocupați de oferta turistică pe care le-o oferă România străinilor. Pe chipurile lor se citea ingrijorarea că au ajuns să le fie frică să vorbească românește de teamă să nu fie atacați de italieni.

Românii prezenți la Bursă i-au spus deputatului că degeaba avem o țară frumoasă dacă străinilor li se arată doar partea urâtă.Frumuseţea şi unicitatea bisericilor din Bucovina pălește în fața cerșetorilor care au împânzit străzile Europei.Avem Delta Dunarii, rezervaţie naturală unicat în Europa, dar puțini străini au venit să o viziteze pentru că nu a fost suficient promovată.Din presa europeana străinii afla ca românii sunt violenți și în topul fărădelegilor comise în Italia.

”Este suficient să deschizi un ziar italian și afli numai nenorociri, toate comise de români.Și asta se întâmplă de la cazul Mailat care a fost tratat cu multă lejeritate de guvernul Tăriceanu,iar acum situația s-a agravat”, i-a marturisit deputatului domnul Sfefan , roman stabilit în Italia de 9 ani.

Presa națională a semnalat neregulile guvernului Tăriceanu.Au curs tone de cerneală despre ministrul de externe care se saluta cu infractorii și despre reprezentantul guvernului Tăriceanu care a cheltuit banii destinați promovării imaginii României pentru campania electorală.Astfel străinii au ajuns să creadă că suntem o țară de cerșetori și de infractori.

William Brînză a stat de vorbă și cu străinii atrași la stand-ul României  de meșterii din zona Izvoarele Sucevei care au incondeiat oua.Deputatul le-a vorbit vizitatorilor despre România și i-a invitat să ne viziteze , să descopere singuri cum arată țara lui Eminescu, a lui Brâncuși sau Traian Vuia, să se convingă singuri ca suntem demni să facem parte din Comunitatea Europeană .

Bursa Internațională de Turism de la Milano s-a desfășurat în perioada 18-22 februarie 2009. La eveniment au participat peste 150 de mii de vizitatori, din 150 de tări.