PD-L uneşte românii din diaspora la bine şi la greu în PD-L Diaspora

pdl diasporaRomanii din afara granitelor tarii au prima organizatie politica, PD-L Diaspora, formatiune politica a carei conducere a fost validata astazi, 24 mai 2009, la Oropesa del Mar, Spania unde s-a desfasurat primul Congres PD-L Diaspora.

 “Este un moment istoric in politica romaneasca. Astazi PD-L a validat dezideratul politic al romanilor din strainatate prin infiintarea organizatiei 43, organizatie care reprezinta “ambasadele noastre politice“, cum ne place sa numim filialele PD-L deschise in strainatate”, a declarat presedintele PD-L Diaspora, William Gabriel Brinza.

La eveniment au participat europarlamentarul Marian Jean Marinescu si vicepresedintele PD-L, Gheorghe Falca, primarul Aradului, 7 senatori si deputati spanioli membri ai Partidului Popular Spania, printre care senatorii Juan Jose Ortiz Perez, Araceli Peris si deputatul Miguel Barrachina. La lucrarile Congresului au fost prezenti deasemenea vicepresedintele Parlamentului Provinciei Castellon, Francisco Martinez si viceprimarul din Castellon, Javier Moliner.

Invitatii spanioli si-au exprimat convingerea ca impreuna cu PD-L Diaspora vor forma o echipa competenta care va stii sa-si mobilizeze cel mai bine electoratul, iar pe data de 7 iunie 2009 vor castiga alegerile reafirmand pozitia de lider pe care PPE o detine in Parlamentul European. Delegatia spaniola a felicitat echipa PD-L Diaspora pe care a asigurat-o de tot sprijinul.

Presedintele PD-L Diaspora, William Brinza, a propus ca la europarlamentare sa se obtina un procent de 60%, iar pentru alegerile prezidentiale dezideratul echipei PD-L Diaspora este obtinerea a 70 de procente din voturile romanilor din strainatate.

Presedintele partidului democrat liberal din Diaspora, William Gabriel Brinza i-a sfatuit pe reprezentantii PD-L din afara granitelor tarii sa organizeze actiuni prin care sa promoveze modalitatea de vot si sa-i informeze corect pe conationalii nostri sa stie ca isi pot vota reprezentantii in Pralamentul European in orice sectie de votare asta cu atat mai mult cu cat majoritatea reprezentantilor PD-L din strainatate au reclamat insuficienta sectiilor de votare.

Cu aceasta ocazie a fost lansat oficial site-ul  www.pdldiaspora.com, unde membrii PD-L Diaspora au fost invitati sa transmita propuneri pentru proiecte legislative care sa fie promovate de cei trei parlamentari reprezentanti ai Diaspora in Parlamentul Romaniei. PD-L Diaspora are in prezent peste 3500 de membrii organizati in 34 de filiale deschise in: Spania, Italia, Portugalia, Franta, Irlanda, Marea Britanie, Moldova, Grecia, Israel si SUA.