Românii sunt cetățeni europeni și trebuie să li se respecte dreptul la muncă!

”Sesizează-mă dacă dreptul la muncă îți este încălcat!” este campania inițiată de deputatul Brînză care, în urma postării pe site-ul personal www.williampdleuropa.eu/contact a fomularului prin care românii, sub protecția confidențialității, pot reclama încălcări ale dreptului la muncă, a primit peste 200 de mail-uri, cele mai multe din Spania, prin care se reclamă abuzurile autorităților.

O importantă asociație din Spania reclamă faptul că restricțiile, deși s-a anunțat că  vor fi aplicate la fel ca în perioada 2007-2009, îi afectează pe mai mult de jumătate dintre conaţionalii noștri aflați pe tărâm iberic și asta deoarce mulți dintre românii care și-au pierdut loc de muncă nu și-au reactualizat datele, din trei în trei luni, și astfel au fost scoși din registre și acum au nevoie de permis de muncă.

Deputatul, prin colaboratorii pe care îi are în Spania, analizează această situație și poartă discuții pe subiect cu autoritățile spaniole. În funcție de evoluția acestui caz, deputatul are în vedere includerea în program a unei vizită de urgență în Spania pentru clarificarea situației și, în cazul în care se impune, sesizarea Comisiei Europene.

”Situația semnalată este foarte gravă pentru că, mii de români din Spania ar rămâne fără veniturile care să le asigure traiul de zi cu zi , mai ales în această perioadă când se apropie deschiderea anului școlar iar cheltuielile cresc considerabil. Le-am solicitat colaboratorilor mei să mergă în cât mai multe zone ale Spaniei pentru a vedea clar care este  situația, să ne convingem dacă se întâmplă așa ceva în toate localitățile sau este vorba doar de cazuri izolate în care, unii funcționari fac exces de zel. Iau în calcul o vizită de urgență în Spania dacă situația va degenera, pentru că înțelegem că este criză și fiecare stat trebuie să își protejeze cetățenii, dar autoritățile spaniole nu trebuie să uite că românii și-au adus un aport considerabil în dezvoltarea și modernizarea țării lor și trebuie respectați, ca orice alt cetățean european”, a declarat președintele comisiei paralmentare a comunităților de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților, deputatul William Brînză.