Românii trebuie reprezentați de parlamentarii care obțin cele mai multe voturi!

Așa cum a declarat și președintele Traian Băsescu, România și românii au nevoie de un sistem corect de vot, care să reflecte voința alegătorului. Este foarte important să schimbăm regula votului la alegerile din 2012 astfel încât să evităm ca românii să fie reprezentați în Parlament de candidați clasați pe locul doi sau trei și care doar printr-un sistem de calcul incorect, ocupă acum fotoliul de deputat sau senator.

Românii din Marea Britanie și cei din SUA mi-au solicitat de nenumărate ori sa ne asezăm la masa negocierilor și să ajungem la un consens politic în vederea adoptării sistemul de vot uninominal într-un singur tur care asigură stabilitate instituţională foarte puternică. În plus, adoptând acest sistem, cheltuielile cu organizarea tehnică a alegerilor vor fi mult reduse.

Din Franța comunitatea de români mi-a transmis sistemul de vot uninominal în două tururi, pe care îl regăsim în aceasta țară, cu efecte pozitive asupra vieții cetățenilor.

Indiferent că alegem uninominalul într-un singur tur sau în două tururi, trebuie să respectăm dorința românilor care cer să fie reprezentați de candidații care obțin cele mai multe voturi și nu de cei făcuți deputați sau senatori peste noapte de un calculator. Clasa politică românească trebuie să dea dovadă de maturitate și responsabilizare în fața electoratului și, în timpul scurt pe care îl avem până la alegeri, să schimbăm legea alegerilor astfel încât să stabilim un consens între voința exprimată prin vot de alegători și viitorii parlamentari, a declarat președintele PDL Diaspora William Brînză.