Salariile şi pensile mărite doar după calculele specialiştilor!

“Precauţie, moderaţie şi echilibru, acestea sunt atributele politicii PDL şi ale Guvernului pentru perioada următoare, iar mărirea salariilor, chiar dacă ne-o dorim cu toţii, trebuie să se realizeze moderat astfel încât să nu distrugem echilibrul şi aşa greu obţinut, prin măsurile dure aplicate de Guvern”, a declarat preşedintele PDL Diaspora William Brînză.

Deputatul susţine mărirea salariilor şi revenirea lor  la valoarea de dinaintea tăierii, dar îi indeamnă totodata pe politicieni să nu se lanseze în promisiuni deşarte, menite doar sa atraga voturi, dar care ar putea destabiliza economia României.

„Chiar dacă anul 2012 va fi un an electoral, el nu trebuie să fie şi un an al derapajelor. Este de preferat să nu cedăm impulsurilor populiste şi să-i lăsăm pe specialişti să decidă,  în baza calculelor şi a bugetului pe care se bazează România,  momentul măririi salariilor precum şi valoarea pe care PIB-ul României o poate susţine în mod real, fără repercursiuni grave pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri, care ar plăti nesăbuinţa adoptării de măsuri doar pentru a caştiga voturi” a completat William Brînză.

Deputatul de diáspora le reaminteşte colegilor politicieni, care se lansează în anunţarea de măsuri populiste, că România este stabilă macroeconomic, dar  mai are o serie de provocări şi trebuie acţionat cu aceeaşi responsabilitate ca până acum. Referindu-se la deschiderea de magazine economat, deputatul consideră că acestea au “iz electoral”.

“Personal sunt impotriva magazinelor de tip economat. Gândiţi-vă câte astfel de magazine ar trebui să deschidem pentru cei 6 milioane de pensionari. Sunt de părere că pensionarii trebuie sprijiniţi concret prin măsuri stabile. Mărirea pensiilor, o văd ca fiind singura alternativă convenabilă pentru părinţii şi bunicii noştri, dar ca şi salariile, pensiile trebuie mărite doar după calculele specialiştilor” a conchis preşedinteşe PDL Diaspora, William Brînză.