Seară românească dedicată deschiderii Consulatului Român din catania

Octombrie 2011 ConsulatPeste o 1500 de români veniți din toate colțurile Siciliei au cântat și au dansat alături de președintele comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul William Brînză și de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi la seara românească organizată de comunitate pentru a împărtăși bucuria deschiderii consulatului român din Catania.

Evenimentul a reunit și importanți lideri ai administrației publice locale. Primarul orașului Catania, Raffaele Sancanelli,i-a asigurat pe români că, atâta timp cât legea va fi repectată nu se va face nici o diferență între români și sicilieni. Totodată oficialul italian a transmis felicitări pentru modul in care romanii știu să se bucure de acest eveniment.

În cadrul spectacolului, președintele comisiei pentru comunitățile de româmi din afara granițelor țării, deputatul democrat liberal William Brinza a primit titlul de onoare de” prietenul românilor”, iar ministrul Baconschi și echipa MAE au fost premiați pentru grija pe care o poartă comunității.

Spectacolul s-a încheiat printr-o semnificativă donație de carte făcută de președintele comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, William Brînză.