Semnarea protocolului de colaborare politică PDL România și PDL Italia

Februarie 2012, Semnarea protocolului de colaborare cu Giuseppe Castiglione, presedintele provinciei Catania în vederea susţinerii comunităţii de români din Catania,Italia. copyPreședintele PDL Diaspora, William Brînză, secretar executiv PDL, a raspuns invitației PDL Italia și va participa, sâmbată, 25 februarie 2012, la Congresul PDL Italia în cadrul căruia vor avea loc alegeri.

Evenimentul se va desfășura în Catania și sunt așteptați peste 1000 de delegați, inclusiv președintele partidului, fostul premier, Silvio Berlusconi.

În cadrul Congresului, William Brînză va transmite mesajul de prietenie și susținere al PDL România și va semna Protocolul de Colaborare cu PDL Italia. Acesta are drept scop susținerea și promovarea cetățenilor români de pe teritoriul Italiei, respectiv cei italieni stabiliți în România, asigurandu-se astfel, accesul cetățenilor români/italieni pe listele politice ale celor două partide politice.

De asemenea, Protocolul prevede că părțile se angajează să consolideze colaborarea interparlamentară, încurajând desfăşurarea de consultări periodice între Parlamente, precum și dialogul la nivelul societăţii civile. Împărtăşind cerinţa de a promova învăţarea limbii italiene în România şi a limbii române în Italia, o atenţie deosebită va fi acordată deschiderii de noi lectorate de limbă română în Italia şi de noi secţii bilingve în liceele din România. Va fi încurajată, pe cât posibil, introducerea studiului limbii române în oferta educaţională a şcolilor italiene.

Conştiente că libera circulaţie a persoanelor în spaţiul european reprezintă o îmbogăţire şi o oportunitate pentru cele două ţări, PDL România şi PDL Italia vor colabora în ceea ce priveşte mobilitatea lucrătorilor.

Președintele PDL Diaspora, William Brînză, a mai încheiat un astfel de protocol de colaborare politică și cu Partidul Popular din Spania.