Sute de români din Veneția au sărbătorit Ziua Națională a României

Atmosferă incendiară la Teatru Aurora din Veneția unde cântecul  românesc a răsunat cu putere pentru prima dată prin glasurile inconfundabililor artiști Benone Sinulescu şi Elisabeta Turcu.

Sala a devenit neîncăpătoare pentru cei peste 600 de români care au cântat și au dansat alături de președintele comisiei pentru românii din străinătate, William Brînză și consulul general al României la Trieste, Radu Dobre.

Audiența a fost extrem de impresionată de declarația unei badante,  care a venit în  Italia in urma cu 6 ani și care a ținut să-i mulțumească deputatului pentru oportunitatea de a sărbători Ziua Națională a României alături de comunitate, reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române și cei ai Bisericii Greco- Catolice Italiene, autoritățile române și italiene “Pot să mă dea  afară de la serviciu că eu tot aici, în  sală ramân. Mi-ați făcut cea mai frumoasă zi de când sunt pe tărâm italian”.

William Brînză va sărbători Ziua României și alături de românii din Spania, în perioada 1-4 decembrie 2011. Pe 1 decembrie deputatul va fi la Castellon, pe 2 decembrie  la Castel Defels, pe 3 la Zaragoza și pe 4 decembrie la Coslada.