Vizită de lucru în Catania, Sicilia

Februarie 2012, Discuţii asupra problemelor pe care le au românii care lucrează în agricultură în Italia. copyAflat în vizită de lucru în Catania, Italia, președintele Comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, deputatul William Brînză, a raspuns invitației românilor care muncesc în agricultură și a petrecut ziua cu aceștia, pe plantațiile de portocali din Paterno.

“ V-am propus această întâlnire pentru că știm că ați plecat ca și noi, de jos. Ați fost imigrant, ați muncit în condiții inumane în străinătate și din această cauză respectam evoluția dumneavoastră în plan politic și apreciem tot ceea ce faceți pentru noi, românii din Sicilia” i-a declarat Vasilica Costache, responsabil a 300 de români care muncesc în agricultură.

Deputatul a abordat cu aceștia teme de interes pentru comunitate și a transmis asigurari că va aborda cu autoritățile italiene responsabile acest subiect, pentru a clarifica situația muncitorilor români care, în ciuda faptului că lucrează cu forme legale, nu au încă rezidență (și este cazul câtorva mii).

Totodată, William Brînză a oferit flori și marțișoare româncelor care muncesc în agricultură și în casele italienilor, transmițându-le mesajul de apreciere pe care îl are pentru modul în care fac cinste României prin conștiinciozitatea de care dau dovadă în domeniul de lucru. A discutat problemele cu care badantele (femei care lucreaza în casele italienilor)  se confruntă în contractele de muncă și le-a informat cu privire la posibilitățile legale avute la dispoziție pentru a lucra cu forme legale în Italia.

Rezultatele discuției avute cu românii pe probleme de muncă urmează a fi prezentate și analizate sâmbătă, 25 februarie 2012, de deputatul William Brînză și echipa sa, în cadrul unei întâlniri cu președintele Provinciei, Giuseppe Castiglione.