Vizită de lucru la Parlamentul European

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru Comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul de diaspora William Brînză a iniţiat, susţinut de europarlamentarul Sebastian Bodu, o campanie de informare a tinerilor cu privire la rolul şi contribuţia României în UE, dar şi mecanismele de funcţionare ale Uniunii Europene.

În acest sens, deputatul a invitat la Parlamentului European, 14 copii, olimpici, ai românilor plecaţi la muncă În străinătate, pentru familiarizarea acestora cu instituţiile comunitare şi modul în care se desfaşoară activitatea legislativă.

Tinerii, insoţiţi de europarlamentarul Sebastian Bodu au vizitat Parlamentul European, au primit informaţii legate de modalitatea realizării de stagii şi obţinerea burselor Erasmus şi cel mai important au asistat la şedinta în plen prezidată chiar de preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.

Parlamentarium-ul a fost, de asemenea, o locaţie extrem de apreciată de tinerii români, aceştia adresând o serie de întrebari şi descoperind date interesante despre trecutul, prezentul și viitorul Uniunii Europene , dar şi despre România. Parlamentarium este cel mai mare centru parlamentar pentru vizitatori din Europa. Aici copiii români, însoţiţi de staff-ul europarlamentarului român Sebastian Bodu, au descoperit prima expoziţie din lume disponibilă în întregime în 23 de limbi. Delegaţia a luat, deasemenea, legătura cu politicienii prin intermediul unor mijloace audiovizuale interactive, au făcut un tur virtual prin Europa cu ajutorul unei hărţi tridimensionale (3D) și au aflat ce a adus Uniunea Europeană fiecărei ţări pe parcursul istoriei şi ce rol a jucat Parlamentul European .

Surpriza descoperirii printre angajaţi a unor tineri români, le-a întărit acestora convingerea existenţei de şanse reale, pentru a fi angajaţi în aceste instituţii europene.

Prin această campanie, iniţiată de William Brînză şi Sebastian Bodu, peste 100 de tineri români au vizitat, în acest an, Parlamentul European.