William Brînză a efectuat o vizită de lucru în Italia

11Preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul William Brînză, a efectuat duminică, 20 martie, o vizită de lucru în colegiul său, în Italia, unde împreună cu preşedintele PDL Italia, Săvoiu Ion a participat la o întrevedere cu reprezentanţii comunităţii de români din Regiunea Lombardia – Milano.

Deputatul a trecut în revistă proiectele legislative pe care le-a iniţiat pentru românii din străinătate insistând asupra necesităţii realizării unui proiect de lege prin care cetăţenii români aflaţi în străinătate să se înscrie în Registrul unic de la ambasadă, iniţiativă necesară în urma situaţiilor din Libia şi Japonia. Deputatul le-a explicat românilor prezenţi la întalnire că un astfel de Registru este necesar pentru ca în cazul unor calamităţi naturale sau conflicte armate statul român să poată interveni în timp util, să acorde asistenţă. “O să fac o dezbatere în primul rând cu cetăţenii din colegiul meu pentru a le afla punctul de vedere. Aş dori să iniţiez, dacă voi avea şi aceptul lor, obligativitatea ca cetăţenii români aflaţi în străinătate să se înscrie după o perioadă de 90 de zile în acest Registru unic al ambasadei României din fiecare ţară”, a explicat deputatul PDL de diaspora.

Împreună cu reprezentanţii Sindicatului FEDERIMMIGRATI, deputatul Brînză a dezbătut problemele de muncă ale conaţionalilor şi necesitatea reprezentării sindicale a românilor de către un Sindicat reprezentativ, parlamentarul asigurându-i de sprijin total în vederea identificării celor mai bune soluţii pentru ca drepturile românilor să fie cât mai bine reprezentate.

            Vizita de lucru a cuprins participarea deputatului şi a echipei sale şi la slujba Bisericii Ortodoxe Române din Milano şi la cea a Bisericii Penticostale din Bergamo.