William Brînză a efectuat o vizită de lucru în Sicilia

Mai 2010 Întrevedere cu românii din Gela-SiciliaÎn perioada 21-23 mai 2010 deputatul democrat liberal William Brînză a efectuat o vizită de lucru în Sicilia, la invitația politicienilor de dreapta din regiune.
Vizita de lucru s-a înscris în cadrul general de consolidare a relațiilor politice dintre PDL și Popollo de la Liberta, desfășurându-se într-un moment important pentru politicienii de dreapta, candidatii Popolo De La Liberta fiind în plină campanie electorală pentru alegerile locale ce vor avea loc pe 31 mai 2010 .
William Brînză a fost oaspetele deputatului Vincenzo Gibino, preşedinte P.D.L.Catania, al preşedintelui provinciei Giusseppe Castiglione, al senatorului Pino Firarello, care este candidatul la primăria din Bronte din partea partidului Popollo de la Liberta și al deputatului de Caltanissetta Alessandro Pagano. Convorbirile dintre oficialul român și politicienii de dreapta sicilieni s-au axat pe importanța mobilizării electoratului român la alegerile care vor avea loc la sfârșitul lunii mai.
Politicienii de dreapta i-au cerut deputatului Brînză sprijinul pentru a le vorbi românilor despre însemnătatea alegerilor locale din Sicilia, românii având dreptul să-și exprime opțiunea electorală pentru unul dintre candidații înscriși în lupta electorală.
Deputatul a avut in vedere consolidarea relațiilor politice dintre PDL România și Popollo De La Liberta și întărirea legăturilor dintre autoritățile locale și conaționalii noștri astfel încât acestea să evolueze în beneficiul românilor ce întâmpina greutăți în ceea ce priveşte găsirea unui loc de muncă.
În cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu românii din Mota, Catania, Siracussa, Bronte, Caltanissetta si Gella, deputatul de diaspora William Brînză a subliniat disponibilitatea de a susține proiectele de anvergură cu potențial real de a contribui la o mai bună integrare socială a românilor din Sicilia și la schimbarea percepției actuale asupra comunităților românești din străinătate.
Programul vizitei a cuprins convorbiri și cu părintele parorh Valentin Ilieș din Catania care i-a prezentat deputatului problemele cu care se confruntă biserica românească în Sicilia, iar primarul din Caltanissetta și președintele sindicatului U.G.L, Mario Cusimano și-au arătat sprijinul pentru a-i susține pe conaționalii noștri din Sicilia.