William Brînză desemnat Politicianul Anului pentru diaspora

1464Pentru al 4 lea an consecutiv deputatul democrat liberal William Gabriel Brînză a fost premiat  de reprezentanții românilor din afara granițelor țării cu disctincția de Politicianul Anului pentru diaspora. Premiul i-a fost decernat de reprezentanții Asociațiilor de Români din străinătate reuniți sub egida Guvernului României la Mangalia, în ultima zi a Forumului de dezbateri, intitulat  Îtâlnirea cu reprezentanții Asociațiilor Românești  din întreaga lume, eveniment la care au fost prezenți și miniștrii Vasile Blaga și Gabriel  Oprea.

Premiul vine ca o incununare a muncii depuse de William Brînză pentru românii aflați în afara granițelor țării, ca semn de recunoștință pentru proiectele promovate de deputat în folosul comunităților de români din străinătate și pentru faptul că problemele lor și-au găsit întotdeauna ecou în inițiativele parlamentare ale deputatului de diaspora, singurul parlamentar  prezent la Forumul organizat la Mangalia.

Deputatul a subliniat că premiul il obligă să muncească și mai mult, mulțumind pentru organizarea acestui eveniment Guvernului  și  românilor din străinătate fără de care nu ar fi posibilă acestă întâlnire.

La acest eveniment au mai fost premiați : regizorul  Victor Bucătaru, Cornel Diaconu și Secretarul General al Guvernului Daniela Andreescu pentru sprijinul și susținerea acordată acestei întâlniri deosebit de apreciată de participanți,  care au subliniat că este pentru prima dată când la o astfel de reuniune au venit reprezentanți ai tuturor instituțiilor statului care au legatură cu românii din afara granițelor țării. .

Întâlnirea cu reprezentanții asociațiilor de români din întreaga lume s-a desfășurat la Mangalia în perioada 15-20 august.