William Brînză obţine sprijinul prefectului din Milano pentru românii din Italia

William Brinza si prefectul MilanoIndignat si totodată revoltat fata de reacția unor publicatii si autorităti italiene care în ultima perioadă au dus o campanie antiromânească, în timp ce autoritățile de la București au avut o reacție palidă, asemeni celei din timpul guvernării lui Tăriceanu, deputatul de Diaspora, William Gabriel Brînză a plecat in mare graba  joi, 19 februarie 2009, în Italia.

De la aeroport William Brînză a mers direct la prefectura din Milano unde îl aștepta prefectul provinciei Gian Valerio Lombardi. În spatele ușilor închise cei doi au discutat mai bine de o oră despre situația critică a românilor din Italia. Deputatul William Brînză i-a cerut prefectului, mana dreaptă a premierului Italiei, Silvio Berlusconi, să militeze pentru români. Să îi ajute să cumpere un spațiu pe un post tv sau de radio în care românii să le prezinte italienilor tradițiile și obiceiurile noastre.”Suntem latini, iar prietenia dintre Italia și România este deja tradiție. Astfel de cazuri ca cele petrecute în ultimele zile în Italia, când românii au devenit pe nedrept ținta unor atacuri xenofobe, nu trebuie să umbrească relația de prietenie dintre români și italieni”, a declarat William Brînză. Deputatul i-a vorbit prefectului despre necesitatea înființării unui număr verde, care să poată fi apelat gratuit de toți imigranții care vor să denunțe o fărădelege. Asta cu atât mai mult cu cât și primarul Romei, Giani Alemanno, a cerut tuturor imigranților să-i anunțe pe polițiști atunci când o persoană încalcă legea, chiar dacă aceea persoană le este rudă.

În fața jurnaliștilor, pentru care așteptarea din spatele ușilor închise a părut o eternitate, prefectul provinciei, Gian Valerio Lombardi, l-a asigurat pe deputatul William Brînză că “între italienii din Milano şi români este o relaţie de prietenie şi colaborare. Declaraţiile pe care unii politicieni italieni s-au grăbit să le facă sunt în nume personal şi vor răspunde pentru afirmaţiile lor. În plus raportul de muncă dintre firmele italiene şi români este unul firesc şi nu mi-a fost semnalat nici un caz în care  românii să fie nedreptăţiţi sau să lucreze fără actele legale”.

Deputatul colegiului nr.1, Europa de Vest și-a exprimat convingearea că doar pe calea dialogului situația se va reglementa.”Autorităţile şi cetăţenii români care îşi cunosc ţara, tradiţia şi obiceiurile ar trebui să fie capabili să reacţioneze cu calm la prezenta problemă de imagine a comunităţii din Italia, şi să nu răspundă cu ‘forţa la forţă, cu jigniri la jigniri’, a declarat deputatul de Diaspora.

Vineri, 20 februarie 2009, deputatul colegiului nr.1, Europa de Vest ,a avut o întrevedere cu primarul oraşului Milano, doamna Letizia Moratti.Aceasta l-a asigurat pe deputatul democrat liberal de toata susținerea. In plus primarul orasului Milano a sustinut că ”românii cinstiți si corecți sunt apreciați în Italia”.

William Brînză a profitat că la Milano se afla și ministrul turismului, Elena Udrea ,care venise să deschidă Bursa Internaţională de Turism și i-a cerut sprijinul.A rugat-o să militeze în fața autorităților străine pentru românii din Diaspora și în calitatea sa de secretar executiv PD-L, să susțină cauza românilor din străinătate la București.

“Este nevoie ca românii din străinătate sa nu mai fie tratati cu simpatie doar atunci cand trimit milioane de euro acasa și cu nepăsare când trec prin momente grele.Potrivit statisticii Camerei de Comert din Milano în 2007 românii din Italia au trimis în țară 824 de milioane de euro” , a declarat William Brînză.