William Brînză printre sinistrații români din tabăra de la L’Aquila – Italia

Deputatul democrat liberal, William Brînză, a mers duminică, 10 mai 2009, în Colegiul în care a fost ales și a vizitat tabara sinistraților români din L’Aquila-Italia, rămași pe drumuri după ce casele și bunurile le-au fost distruse de cutremurul din luna aprilie.

În vizita sa deputatul de diaspora a fost însoțit de un reprezentant al Ambasadei României în Italia, de Ovidiu Gall și Marius Caraman, doi români rezidenți în Italia din 2002, consilierii deputatului William Brinza pe probleme politice in Italia.

Echipa condusă de deputatul William Brânză a stat de vorbă cu fiecare român în parte și le-a ascultat păsurile.Sinistrații l-au rugat pe deputat să stea de vorbă cu funcționarii Ambasadei României la Roma și să le solicite să-și schimbe atitudinea atunci când sunt la ghișeu.

Sinistrații au mărturisit ca sunt descumpăniți de dezinteresul clasei politice din România care i-a uitat pur si simplu și i-au mulțumit deputatului William Brînză pentru mesajul de solidaritate pe care acesta l-a transmis imediat după producerea dezastrului.A fost sprijinul moral de care aveau nevoie în acele ore au spus oamenii, iar prezența în tabară a echipei de români condusă de deputat le dă speranța că situația lor își va găsi rezolvare. Sinistrații le mulțumesc autorităților italiene pentru felul în care i-au tratat si spun ca și-ar dori ca și autoritățile de la București să dovedească aceeași implicare și aibă aceeași atuitudine ca cele din Italia care le- au suspendat creditele pentru case și le-au redus taxele, iar în tabără beneficiază gratuit de toate condițiile.

Printre sinistrați sunt și români care cunosc inițiativele legislative ale deputatului William Brînză și i-au cerut detalii asupra proiectului “tabere pentru copii” neascunzând faptul că și-ar dori ca minorii lor să ajungă în taberele din România. Wiilliam Brânză a promis că va face tot posibilul ca autoritățile statului să aprobe si să susțină acest proiect care prevede ca aproximativ 1500 de copii ai românilor plecați la muncă peste hotare să poată veni în tabară în România gratuit și i-a asigurat că prioritate vor avea copiii lor, ai sinistratilor din L’Aquila.

Împreună cu Ambasada României în Italia, la propunerea sinistratilor, deputatul William Brînză, a promis sprijin pentru modificarea  legii nr.248 pentru ca românii să poată intra mai ușor în posesia actelor de care au nevoie.

William Brînză a fost invitat de români să viziteze corturile care acum sunt casele lor pentru a vedea condițiile în care trăiesc.Așa l-a cunoscut deputatul pe primul copil român care s-a născut în tabăra. Un băiețel pe nume Angelo. Și cum  deputatul nu poate, din cauza programului încărcat, invitația părinților de a participa la botezul micuțului acesta l-a dăruit mai devreme și i-a urat multă sănătate și noroc.

William Brînză a plecat din tabără cu promisiunea că se vor reîntâlni curând și le va recomanda și altor colegi parlamentari să fie mult mai prezenți și să se implice mai mult în problemele lor  asta cu atât mai mult cu cât în tabăra de la L’Aquila sunt români din toate regiunile tării .