William Brînză solidar cu românii şi italienii afectaţi de cutremur

454Deputatul democrat liberal, William Gabriel Brînză, a transmis, marți, 7 aprilie, un mesaj de condoleanțe comunității românești din Italia, provincia L’Aquila.

”Este un moment deosebit de greu pentru familiile îndoliate.Le înțeleg suferința, iar inima mea este alături de italienii și românii care își plâng morții”, a pecizat William Brînză.

Deputatul a făcut un apel de solidaritate la asociațiile de români și la membrii PD-L Italia, pe care i-a rugat să-i sprijine pe românii greu încercați în aceste zile ”Vine sfânta Sarbătoare a Paștelui, sărbătoarea familiei la noi românii, dar pentru acești oameni nu va mai fi, cu siguranță, un moment de bucurie. Și-au pierdut copiii, frații, surorile, părinții.Este datoria noastră morală să le fim aproape”.

Parlamentarul român a transmis un mesaj de condoleanțe președintelui Camerei Deputaților, Gianfranco Fini și premierului, Silvio Berlusconi ”În numele românilor pe care îi reprezint, în calitate de deputat, vreau să mulțumesc autorităților italiene care participă la acţiunile de salvare din zona afectată de cutremur pentru efortul pe care l-au depus pentru scoaterea victimelor de sub dărămături și pentru modul în care au fost îngrijiți și consiliați cetățenii români “.

Asigurând poporul Italian de întreaga compasiune ,William Brînză și-a exprimat încrederea că Dumnezeu ne va ajuta pe toți, români și italieni, să depăsim aceste momente cruciale” Consider că acesta este un moment prin care Dumnezeu ne unește și mai mult și ne vrea solidari, acum în apropierea Sfintei Sărbători Pascale.Suntem latini, creștini și europeni, iar legătura dintre popoarele noastre este istorică.Acționând împreună vom readuce speranța în sufletele celor care i-au pierdut pe cei dragi în urma violentului seism.Sunt alături și de cei care au rămas pe drumuri după ce bunurile le-au fost distruse de cutremur.Pentru aceștia, fie ei români sau italieni, trebuie să ne unim forțele, să le reconstruim încrederea și speranța în ziua de mâine”.